|
|
Pompás pirított csirke
Hozzávalók
Két kisebb felszeletelt csirkemellfilét 3 ev?kanál szójamártásba pácolunk. (Kapható minden nagyobb élelmiszerüzletben.) Sózást, egyéb f?szerezést nem igényel. A legalább 2 órán át érlelt húst egy kevés forró olajon hirtelen megpirítjuk, majd a maradék páclevet egy ev?kanál vízzel elkeverve aláöntjük, és puhára pároljuk. Sülés közben semmihez sem hasonlítható, fantasztikus illatfelh? lengi be a konyhát. A kulináris élmény tovább fokozható, ha a pácolásra szánt szójamártást ugyanannyi fehérborral és két ev?kanálnyi barna cukorral vagy mézzel elkeverjük, és a húst ebben érleljük. Szezámmagos, mazsolás rizs illik hozzá.
Elkészítési id?: 15 perc + pácolás.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|