|
|
Kapros-tormás uborka
Hozzávalók
1 tasak savanyúság tartósító 5 ev?kanál cukor 4 dl 10%-os ecet 3,5 kg apró fürtös uborka 1 vékony torma 1 csokor kapor 6-8 gerezd fokhagyma
A savanyúság tartósítót egy lábasban 1,8 liter vízzel elkeverjük, majd a cukrot beleszórjuk, t?zre tesszük, és 5 percig forraljuk. Ezután lehúzzuk, az ecetet beleöntjük, és h?lni hagyjuk. Az uborkákat kefével nagyon alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd a meghámozott vékony szeletekre vágott tormát, a kaporszálakat és a lehéjazott fokhagymagerezdeket közéjük dugdossuk. Annyi tartósítólevet öntünk az üvegekbe, amennyi az uborkát ellepi. Lezárjuk, és tehetjük végleges helyére a kamrába.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|