|
|
Töltött ?szibarack
Hozzávalók
2 szép, nem túl érett ?szibarack 6 szem pirított mandula 1-1 kiskanál pirított feny?mag és (nem sózott) pisztácia 2 kiskanál málnalekvár 2-2 kiskanál tejszín és barna cukor
Az ?szibarackot megmossuk, elfelezzük, magját kiemeljük. A pirított magokat éles késsel durvára vágjuk, tálba szórjuk, a málnalekvárral meg a tejszínnel alaposan összekeverjük. A fél barackok közepét ezzel megtöltjük, és a gyümölcsöket t?zálló tálban egymás mellé ültetjük. Tetejét a barna cukorral megszórjuk. El?melegített süt?ben közepes lángon 4 percig sütjük, majd tálalás el?tt 2 percig pihentetjük. Mikrohullámú süt?ben is elkészíthet?, ekkor 900 wattal 4 percig vagy 700 wattal 6 percig sütjük.
Elkészítési id?: 10 perc.
Egy adag: 227 kcal / 949 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|