Rozmaringos málérakottas
Hozzávalók
1 l tej
30 dkg kukoricadara
só
2 ev?kanál vaj vagy margarin
2 tojás
2 dl tejszín
?rölt fehér bors
2 ágacska friss rozmaring
1 közepes lilahagyma
5 dkg rókagomba (más erdei gomba is jó)
2 púpozott ev?kanál reszelt parmezán
A tejet felforraljuk, és a kukoricadarát állandóan keverve beleszórjuk. Megsózzuk, és kevergetve 10 percig f?zzük. Alufóliát vajjal megkenünk, és a puliszkát csukló vastagságú rúd formában ráöntjük. Ha már csak langyos, szorosan feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagra szeleteljük, és kivajazott t?zálló tálba sorakoztatjuk úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Amíg a puliszka h?l, a tojások sárgáját a maradék vajjal habosra keverjük, közben a tejszínt belecsorgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal f?szerezzük. A lilahagymát lehéjazzuk, vékonyra felszeleteljük,
a gombát megmossuk, apróra daraboljuk, és mindkett?t a tejszínes tojásba keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, végül lazán ezt is a tojásos keverékbe forgatjuk. A masszát a puliszkára simítjuk, és 200 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 185 °C) el?melegített süt?ben 25-30 percig sütjük. 10 perccel azel?tt, hogy elkészülne, a reszelt parmezán felével megszórjuk. Azon forrón, a maradék parmezánnal meghintve tálaljuk.
Elkészítési id?: 55 perc.
Egy adag: 529 kcal / 2210 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|