|
|
Pelyhes, magos sütemény
Hozzávalók
(12 darabhoz) 15 dkg finomliszt 10 dkg zabpehelyliszt 5 dkg zabpehely 4 kiskanál süt?por 10 dkg kristálycukor 1,7 dl tej 1 dl olívaolaj 2 nagy tojás 1 csomag vaníliás cukor só 20 dkg gabonás müzli
A kétféle lisztet, a zabpelyhet és a süt?port összekeverjük. A cukrot hozzáadjuk, a tejet, az olajat beleöntjük, a tojásokat beleütjük. A vaníliás cukorral, leheletnyi sóval ízesítjük, és jól összekeverjük. Végül a magos müzlit lazán beleforgatjuk. A masszát a muffinsüt? mélyedéseibe kanalazzuk. (Egyszer?bb lesz kivenni, ha mignonpapírral kibéleljük.) El?melegített süt?ben, a közepesnél kissé nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) 30-35 percig, illetve addig sütjük, amíg a tetejét megnyomva a tészta ruganyosan visszaugrik. Ezután még 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra szedjük, és megvárjuk, amíg kih?l.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 215 kcal / 899 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|