|
|
Szalonnás mangold
Hozzávalók
70 dkg mangold 1-1 kiskanál só és szódabikarbóna 20 dkg húsos füstölt szalonna 1 csapott mokkáskanál ?rölt fehér bors 1 dl száraz fehérbor
A mangoldleveleket b? vízben megmossuk, lecsepegtetjük, majd lobogva forró, sós-szódabikarbónás vízben 2 percig f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A szalonnát apróra kockázzuk, közepes t?zön megpirítjuk, a mangoldot rádobjuk, és rázogatva összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, a borral felöntjük, és nagy lángon, 5-6 perc alatt összepirítjuk. Tálaláskor ropogós szalonnapörccel megszórhatjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 242 kcal / 1010 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|