|
|
Sonkás mangoldszár
Hozzávalók
80 dkg mangoldlevél nyél 20 dkg gépsonka 2 ev?kanál olaj 1 csapott kiskanál só 1 csapott mokkáskanál ?rölt fehér bors 1 dl száraz fehérbor
A mangoldlevél-nyeleket a spárgához hasonlóan burgonyahámozóval megtisztítjuk, és lobogva forró, sós vízben 4 percig f?zzük. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A sonkát apró kockákra vágjuk, serpeny?ben az olajon pirosra sütjük. A mangoldszárat hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk, a bort aláöntjük, és rázogatva készre pirítjuk. Piríthatunk még sonkakockát a tetejére. Aki szereti, tálaláskor egy kanálka tejfölt is locsolhat rá. Friss kenyérrel igazi könny?, nyári vacsora.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 208 kcal / 869 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|