|
|
Paradicsom papucsban
Hozzávalók
(8 darabhoz) 1 csomag (40 dkg) mélyh?tött leveles vajastészta 4 szelet sonka 4-4 ev?kanál liszt és reszelt sajt 1 nagy csokor bazsalikomlevél frissen ?rölt bors 8 paradicsom a tészta nyújtásához: liszt a tetejére: olaj reszelt sajt só bazsalikomlevél
A felengedett tésztát belisztezett gyúrólapon kb. 25x50 centis téglalappá nyújtjuk. Ezután derelyevágóval 8 egyforma darabra vágjuk. A sonkaszeleteket elfelezzük, és minden tésztára fektetünk egyet úgy, hogy körös-körül ujjnyi pereme maradjon. A lisztet a reszelt sajttal és az apróra vágott bazsalikommal összekeverjük, majd a sonka tetejére szórjuk. A paradicsomokat felszeleteljük, és a sonkás tészták közepére rakjuk úgy, hogy félig fedjék egymást. Végül olajjal megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Az el?melegített süt? középs? rácsán 240 °C-on (légkeveréses süt?ben 220 °C) 15 percig sütjük. Csak sütés után sózzuk meg, és néhány apróra vágott bazsalikomlevéllel díszítjük.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 781 kcal / 3265 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|