|
|
Gyöngyhagymás sz?l?
Hozzávalók
50 dkg gyöngyhagyma só 1-1 nagy sárga és piros szín? zöldpaprika 50 dkg sz?l? (piros és fehér szem? vegyesen) 2 ev?kanál olívaolaj ?rölt bors 1 babérlevél 4 ev?kanál fehérborecet
A gyöngyhagymát sós vízzel leforrázzuk, majd 5 percig benne hagyjuk. Lesz?rjük, hideg vízzel leöblítjük és a szemeket a héjukból kinyomkodjuk. A paprikákat kicsumázzuk és 3 centis kockákra vágjuk. A sz?l?t alaposan megmossuk, leszemezzük, egy tiszta konyharuhára téve leszárogatjuk. A hagymát az olajra dobjuk, megsózzuk, megborsozzuk és mérsékelt t?zön, fed? nélkül 5 percig kevergetve pároljuk. Ezután a paprikakockákat, a babérlevelet és a sz?l?t rádobjuk, majd er?s t?zön még 5 percig pirítjuk. A borecettel és fél deci forró vízzel felöntjük, majd fed? alatt még 2-3 percig pároljuk. F?tt vagy hirtelen sült húsok, szárnyasok mellé kínáljuk.
Jótanács: Ecetes gyöngyhagymával is készíthetjük. Ez esetben a borecetet elhagyhatjuk és a pároláshoz a hagyma levét használjuk fel..
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|