|
|
Dinnyebólé
Hozzávalók
1 közepes görögdinnye 1-1 zöld- és sárgahúsú sárgadinnye 1 narancs leve 10 dkg kristálycukor 2-3 dl száraz pezsg? 2 ev?kanál narancslik?r vagy triple sec
A görögdinnyér?l éles késsel - a képen láthatóan cakkosan - levágjuk a ?tet?t?. A gyümölcs húsát kikanalazzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A kétféle sárgadinnyét elfelezzük, magos belsejét kikanalazzuk, és a gyümölcshúst ugyancsak kockákra vágjuk. A dinnyekockákat az alkalmi bóléstálként szolgáló dinnyehéjba szórjuk, a cukorral meghintjük, a narancslével és a lik?rrel meglocsoljuk, végül a pezsg?vel nyakon öntjük. A tet?t rátesszük, és tálalás el?tt legalább 2 órára h?t?be tesszük.
Elkészítési id?: 20 perc + h?tés.
Egy adag: 427 kcal / 1785 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|