Grillezett halfilé dinnyekockákkal
Hozzávalók
1 zöldhúsú sárgadinnye
a páchoz:
1 ev?kanál citromlé
4 ev?kanál olívaolaj
4 ev?kanál apróra vágott, friss bazsalikomlevél
a körethez:
kb. 50 dkg burgonya
olaj
mokkáskanál só
frissen ?rölt bors
a halhoz:
4 szelet tengerihal-filé (egyenként kb. 15 dkg-os)
1 ev?kanál citromlé
2 ev?kanál olívaolaj
1 mokkáskanál só frissen ?rölt bors
A dinnyét kettévágjuk, magos belsejét kikanalazzuk, meghámozzuk, húsát 2 centis kockákra daraboljuk. A páchoz valamennyi hozzávalót összekeverjük, a dinnyekockákat alaposan beleforgatjuk, és tálalásig lefedve állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, és hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát olajjal megkenjük, és grillrácson oldalanként 5-5 percig sütjük. Sütés közben gondolatnyit sózzuk, borsozzuk. Ha szép aranysárga, tálra szedjük, és melegen tartjuk. A halszeleteket konyhai papírtörl? közé téve alaposan leszárogatjuk, majd a citromlével és az olajjal mindkét oldalukat megkenjük. Grillrácsra fektetjük, és oldalanként 3-3 percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. A f?szeres dinnyegolyókkal és a grillezett burgonyával kínáljuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 713 kcal / 2980 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|