|
|
Halvarázs
Hozzávalók
1 zacskó sült halhoz való pácpor (készen kapható) 1 dl olaj (lehet?leg olíva) 2 citrom 8 (egyenként kb. 15-dkg-os) halfilé 1 ágacska kakukkf? 8 babérlevél
A f?szerkeveréket az olajjal és néhány csepp citromlével alaposan elkeverjük. A halszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, tálba tesszük, és az olajos keverékkel leöntjük úgy, hogy mindenütt érje. Készíthetjük olaj nélkül is, ekkor a megmosott, leszárogatott halszeleteket a f?szerkeverékkel gazdagon bedörzsöljük vagy megforgatjuk benne. Fél órán át h?t?szekrényben érleljük. A halszeletekr?l az olajat kissé lecsepegtetve forró grillrácsra sorakoztatjuk, és minden szeletre egy-egy babérlevelet és citromkarikát rakunk. Sütés közben a páclével kenegetjük úgy, hogy a megmosott, leszárított kakkukkf?ágacskát használjuk ecsetként.
Elkészítési id?: 20 perc + pácolás.
Egy adag: 535 kcal / 2236 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|