|
|
Nyári babtál
Hozzávalók
50 dkg nagy szem? fejtett bab 30 dkg kifliburgonya 1 csomó újhagyma 3-3 zöldpaprika és paradicsom 2 nagy sárgarépa 1 zellergumó 20 dkg császárhús 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem só, ?rölt fehér bors és babérlevélpor 1-1 mokkáskanál tárkony és koriander
A babot sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. A burgonyát héjában megf?zzük, még melegen meghámozzuk, felkarikázzuk. A babot és a burgonyát t?zálló tálba rétegezzük a babbal kezdve. Közben az újhagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, és mindkett?t felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, és szintén felaprítjuk. A császárhúst csíkokra vágjuk, kissé kiolvasztjuk, és az összes zöldséget kb. 15 percig pároljuk rajta, majd a burgonyára terítjük. A megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet rászórjuk, a f?szerekkel meghintjük, és lazán összekeverjük. Tálalás el?tt süt?ben átforrósítjuk.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 702 kcal / 2936 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|