|
|
Pikáns meggy
Hozzávalók
A meggyet megmossuk, leszárazzuk, és üvegekbe töltjük. Mindegyikbe 2 szem szegf?szeget, darabka fahéjat, 1 mokkáskanál koriandert, 1 szelet tormát és 1 meggyfalevelet rakunk. Megmérjük, mennyi víz fér az üvegekbe, s minden literhez 1-1,5 deci 15%-os ecetet, 15 deka cukrot, 5 ev?kanál cseresznyepálinkát és késhegynyi tartósítószert adunk. Felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. Másnapig letakarva állni hagyjuk, ha a levét felszívta, pótoljuk. Lezárjuk, és a helyére állítjuk. Szárnyasok mellé kit?n? savanyúság.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|