Almás rózsaimbisz
Hozzávalók
4 szép rózsa szirmai
2,5 dl száraz pezsg?
1 lap zselatin
2 dl száraz fehérbor
2 dl víz
20 dkg mélyh?tött, tisztított, f?tt rák
1 kicsi alma
a mártáshoz:
2 pohár natúr joghurt
só
frissen ?rölt rózsabors
2-3 gyöngyhagyma vagy
2 szál zsenge újhagyma
8-10 friss mentalevél
A rózsaszirmokat legalább egy órára a pezsg?be áztatjuk. A zselatint a kissé meglangyosított bor és víz keverékében feloldjuk. A rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, magházát kiemeljük, és húsát vékony szeletkékre metéljük. A rákokat, a pezsg?t?l lecsöpögtetett rózsaszirmokat meg az almaszeleteket négy egyforma, kis üvegtálkába osztjuk, és a zselatinos borral a tál pereméig felöntjük. Legalább egy órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Ezalatt a joghurtot sóval, rózsaborssal, finomra vágott gyöngyhagymával és mentalevéllel alaposan összekeverjük. Négy, desszertes üvegtányérra öntjük, az üvegtálkákat egy másodpercre forró vízbe mártjuk, majd tartalmukat egy mozdulattal ügyesen a f?szeres joghurt közepére borítjuk. El?ételként, a büféasztal gyöngyszemeként tálalhatjuk.
Elkészítési id?: 30 perc + áztatás és h?tés.
Egy adag: 435 kcal / 1816 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|