|
|
Rózsarizottó
Hozzávalók
1 kicsi vöröshagyma 10 dkg csiperke 3 dkg vaj 2 ev?kanál olaj 30 dkg rizs 1 dl száraz pezsg? 8 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó) 2-3 közepesen kinyílt rózsa szirmai 2 szál zsenge újhagyma 5 ev?kanál tejszín 5-6 ev?kanál finomra reszelt parmezán
A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, a gombát megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük. Lábasban a vaj és az olaj keverékén mindkett?t néhány percig kevergetve pároljuk, majd a megmosott, alaposan lecsepegtetett rizst hozzáadjuk. A száraz pezsg?vel és a rizs térfogatának kétszeresét kitev? forró csirkehúslevessel felöntjük. Közepes lángon, lefödve 10 percig f?zzük. Ha túl hamar beszívná a folyadékot, egy kevés levessel pótoljuk. Ekkor a megmosott, leszárogatott színes rózsaszirmokat óvatosan a rizsbe forgatjuk, együtt még 7-8 percig f?zzük, majd a lángot eloltjuk alatta. Az újhagymát felkarikázzuk, és a rizottóba forgatjuk. Végül a tejszínnel és a parmezánnal lazán összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 802 kcal / 3113 kJ.
Italajánlat: száraz pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|