Nagymama rózsadesszertje

Hozzávalók

      Amennyire egyszer? és könnyen elkészíthet? ez a nem mindennapi különlegesség, annyira rafinált ízhatást és mesés látványt eredményez. Egészséges, vegyszermentes, nem teljesen kinyílt, lehet?leg többféle szín? rózsafejeket lemetszünk a szárukról, úgy, hogy egészben maradjanak, de megálljanak a talpukon. Óvatosan, nehogy a vízsugárral ?szétverjük? a szirmokat, valamennyit egyenként alaposan leöblítjük, és lecsepegtetjük. Gondosan ellen?rizzük, nem maradt-e apró bogár vagy más él?lény a szirmok rejtekében. T?zálló tálban nem túl szorosan szépen egymás mellé sorakoztatjuk, hogy éppen tele legyen. Egyenletesen meghintjük cukorral (egy kevés jusson a szirmok közé is). El?melegített süt?be toljuk és közepes lángon kb. 10 percig sütjük. Üvegtálra rakjuk és desszertként, langyosan tálaljuk.


Elkészítési id?: 15 perc.
Egy adag: 112 kcal / 468 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség