|
|
Pisztáciás körte
Hozzávalók
1 citrom 15 dkg porcukor késhegynyi ?rölt fahéj 4 nagy körte 10 dkg tisztított pisztácia 4 nagy gombóc pisztáciafagylalt
A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A cukrot 2 deci vízbe szórjuk, a citromhéjjal, citromlével meg a fahéjjal f?szerezzük. Felforraljuk és 5 perc alatt sziruppá f?zzük. A körtéket meghámozzuk, a szirupba rakjuk és kis lángon 10 percig pároljuk. Közben a pisztáciát apróra vágjuk. A körtéket az id? leteltével a szirupból kivesszük és tálra állítjuk. Magát a szirupot egészen s?r?re beforraljuk. A kih?lt körték tetejér?l egy ?kalapot? levágunk, belsejükb?l egy kiskanállal a magházat ügyesen kiemeljük. Az üreget a sziruppal meglocsoljuk és egy-egy gombóc fagylaltot nyomunk bele. A kalapokat a tetejére rakjuk, a maradék sziruppal meglocsoljuk, és a pisztáciával körös-körül megszórjuk. Azonnal kínáljuk, nehogy a fagylalt megolvadjon.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 485 kcal / 2028 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 6 puttonyos.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|