|
|
Gyümölcsös pite
Hozzávalók
1 adag omlós pite alaptészta a töltelékhez: 50 dkg friss földieper 50 dkg meggy 20 dkg darált mandula 1 mokkáskanál ?rölt fahéj 1 citrom reszelt héja 10 dkg kristálycukor 4 ev?kanál ?édes morzsa? (szárított piskóta lereszelve) a tálaláshoz: fél zacskó vaníliás cukor 5 dkg porcukor
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, a meggyet kimagozzuk, és - a morzsa kivételével - az összes többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. A tésztát a zöldséges piténél leírt módon el?sütjük. Az édes morzsával megszórjuk, hogy a gyümölcs levét felszívja, és a tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A süt?t 210 °C-ra (légkeveréses süt?ben 195 °C) el?melegítjük, és a pitét 20 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Friss mentalevelekkel vagy citromf?vel is díszíthetjük.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 645 kcal / 2696 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|