Zöldséges pite
Hozzávalók
1 adag omlós pite alaptészta
a töltelékhez:
1 közepes fej lilahagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ev?kanál olaj
1 paradicsompaprika
1 zöldpaprika
25 dkg paradicsom
10 dkg kecskesajt
10 dkg magozott fekete olívabogyó
só
késhegynyi ?rölt fehér bors
4 tojás
1,5 dl tej
1 csokor petrezselyem
A lilahagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, el?bbit vékony karikákra, utóbbit szeletekre vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A paradicsompaprikát és a zöldpaprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, a hagymára dobjuk, és néhány percig - amíg kissé összeesik - pirítjuk. Az egy- centis kockákra vágott paradicsomot, a sajtot és az olívabogyót a langyosra h?tött pirított zöldségekkel, sóval és ?rölt fehér borssal lazán összekeverjük. Az egész tojásokat a tejjel, a finomra aprított petrezselyemmel, pici sóval, borssal habosra keverjük. A tésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Egy kb. 24 centi átmér?j?, cakkos szél? gyümölcstortaformát kibélelünk vele. A forma szélén esetleg túllógó tésztát éles késsel lekanyarítjuk. A tésztakosár közepére szárazbabot vagy borsót öntünk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel a közepe. 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben 10 percig sütjük. Kivesszük, a ?nehezéket? kiöntjük bel?le. A zöldséges raguval megtöltjük, és a f?szeres, tojásos tejet rálocsoljuk. A süt?be visszatolva 180 °C-on 30 perc alatt, szép pirosra sütjük. A paradicsomot sütés el?tt karikákra vágva a tetejére is rakhatjuk, és reszelt sajttal megszórhatjuk.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 435 kcal / 1818 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|