Zöldséges csirke
Hozzávalók
3-4 szál sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
3 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 (kb. 1-1,2 kg-os) konyhakész csirke
só, ?rölt bors
késhegynyi ?rölt fahéj
1 ev?kanál paradicsompüré
20 dkg laskagomba
1 mokkáskanál friss vagy szárított, ?rölt kakukkf?
A római tálat el?írás szerint beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszúkás hasábokra vágjuk, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk, vagy hosszában elfelezzük. A csirkét megmossuk, kívül-belül besózzuk, egy kevés ?rölt borssal bedörzsöljük, és az ?rölt fahéjjal meghintjük. A zöldségek felét a római tálba tesszük, a csirkét ráfektetjük, és a maradék zöldséget rászórjuk. Tetejére a paradicsompüré kerül. Lefedjük, és süt?ben közepes lángon kb. 1,5 órán át sütjük. Ezalatt a laskagombát megmossuk, és nem túl apróra feldaraboljuk. A római tálról a fedelet leemeljük, a gombát a csirkére dobjuk, egy kevés kakukkf?vel meghintjük. A tálat ismét befedjük, a süt?be visszatoljuk, és 10 percig így, majd újabb pár percen keresztül enélkül pirítjuk.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 502 kcal / 2096 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|