Sajtos zöldbabtorta
Hozzávalók
(6-8 személyre)
10 dkg orda
40 dkg zsenge, sötétzöld zöldbab
40 dkg burgonya
3 közepes vöröshagyma
1 ev?kanál vaj vagy margarin
2 kiskanál olívaolaj
só
?rölt bors
5 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz mélyh?tött pozsonyi tészta
Az ordát apró kockákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, kb. 1,5 centisre daraboljuk. Lobogva forró, sós vízben kb. 10 percig f?zzük, majd lesz?rjük, és lecsöpögtetjük. A burgonyát héjában, sós vízben kb. 15-20 perc alatt megf?zzük. Meghámozzuk, s ha már csak langyos, felkarikázzuk. Egy kb. 24 centi átmér?j? tortaformát vízzel kiöblítünk. A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, és serpeny?ben a vaj és az olaj keverékén megfuttatjuk. A burgonyát és a zöldbabot rádobjuk, megsózzuk, borsozzuk és folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. A serpeny?t a t?zr?l lehúzzuk, a az ordát és a reszelt sajtot a zöldséges keverékhez adjuk, és alaposan elkeverjük. A felengedett tésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd két kerek lapot vágunk bel?le úgy, hogy az egyik a tortaforma átmér?jével azonos legyen, a másik 4-5 centivel nagyobb. A nagyobbik tésztakoronggal a kivizezett formát - az oldalát is - kibéleljük. A zöldséges-burgonyás-sajtos keveréket beleöntjük, kissé belenyomkodjuk, hogy a tésztát kitöltse. Tetejét elsimítjuk, a kisebbik tésztakorongot ráillesztjük. A szélénél jól összenyomkodjuk, a tetején pedig egy vastag köt?t?vel lyukakat szúrunk, hogy a keletkez? g?z ezeken át távozhasson. A 200 °C-ra el?melegített süt?be toljuk (légkeveréses süt?ben 185 °C) és 35-40 perc alatt megsütjük. A tortakarikát leemeljük róla, tálra csúsztatjuk, és tortaszer?en szeletelve azon forró tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 235 kcal / 982 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|