|
Receptek » Fekete cseresznyés sült csirke | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Fekete cseresznyés sült csirke
Hozzávalók
2 kis csirke 5-6 dkg olvasztott vaj 1 ev?kanál kristálycukor só, ?rölt fehér bors a mártáshoz: 5-6 dkg vaj 3 ev?kanál finomliszt fél pohár muskotályos fehérbor 2 dl csirkehúsleves 1 dl tejszín 50 dkg kimagozott fekete cseresznye
A csirkéket négyfelé vágjuk, és olvasztott vajjal megkenjük, cukorral finoman meghintjük, megsózzuk, megborsozzuk. El?melegített süt?ben közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) 40-45 percig sütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük és 2 percig pirítás nélkül sütjük. A csirkehúslevessel felengedjük, majd a bort is beleöntjük. Felére beforraljuk, a tejszínt hozzáadjuk, és gyöngyözve, lassan addig forraljuk, amíg bes?r?södik. Végül a feketecseresznye-szemeket belekeverjük és átforrósítjuk. A sült csirkét egy nagy tálra fektetjük, ráöntjük a mártást és tálaljuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|