|
|
Mentás karotta
Hozzávalók
60-80 dkg új karotta 2 ev?kanál olaj só frissen ?rölt bors 1 csokor friss menta 2 dkg vaj
A karottát - különösen új korában - nem kell feltétlenül lehámozni, elegend?, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. A megtisztított karottát 3-4 centis hasábokra daraboljuk, és
lobogva forró sós vízben 5 perc alatt roppanósra f?zzük. Lesz?rjük, lecsepegtetjük, és a serpeny?ben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk és meghintjük két ev?kanálnyi apróra vágott friss mentalevéllel. Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta és máris tálaljuk. Tetejére díszítésül friss mentaleveleket szórhatunk. Köretként roston sült vagy grillezett húsok mellé ugyanolyan nagyszer?, mint könny?, önálló nyári fogásnak.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 125 kcal / 523 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|