|
|
Joghurtos gyümölcsvarázs
Hozzávalók
50 dkg eper 2 nagyobb banán 2 ev?kanál porcukor 5 dl natúr joghurt a díszítéshez: 4 gombóc vaníliafagylalt 1-2 ev?kanál pirított dió vagy mogyoró
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és alaposan lecsöpögtetjük. Egyharmadát az egyik banánnal és 1 ev?kanál porcukorral pürésítjük. A maradék epret cikkekre, a banánt szeletekre vágjuk, és a maradék cukorral összekeverjük. Négy karcsú üvegkehely aljára 1-1 ev?kanál simára kevert joghurtot töltünk. Erre el?bb a felaprózott gyümölcs, majd a gyümölcspüré, majd 1 kanálka joghurt kerül. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, de a tetejére joghurt kerüljön. Végül 1-1 gombóc vaníliafagylalttal koronázzuk, amit durvára vágott, pirított mogyoróval vagy dióval megszórunk.
Elkészítési id?: 10 perc.
Egy adag: 326 kcal / 1321 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|