|
|
Ugróiskola
Hozzávalók
1 szögletes (28x18 cm-es) 6 tojásból készült vizes piskóta a krémhez: 1 l tej 20 dkg cukor 3 dkg vaj 9 dkg f?zni való vaníliás krémpor 2 tojássárgája a színezéshez: 20-25 dkg kókuszreszelék kakaópor málnaszörp narancsszörp mandulaaroma a számokhoz: 5 dkg különböz? szín? marcipán
A megsült piskótát ugróiskola alakjára összerakjuk. Ezután a kókuszreszeléket négy tálban elosztjuk. Az egyiket málnaszörppel, a másikat kakaóporral, a harmadikat mandulaaromával, a negyediket reszelt narancshéjjal vagy narancsszörppel színezzük. Ezután elkészítjük a krémet: 8 deci tejet a cukorral meg a vajjal felforralunk. A maradék tejet a krémporral és a tojások sárgájával simára keverjük, a t?zr?l lehúzott cukros tejbe öntjük, majd a t?zre visszatesszük, és folyamatosan kevergetve s?r?re f?zzük. Tíz perc pihentetés után a piskótadarabokat még melegen egyenként (az oldalukat is!) megkenjük vele, és mindegyiket más-más szín? kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezután eredeti formájára összerakjuk. A marcipánból zsinór vékonyságú szálakat sodrunk, és a számokat ezekb?l megformázzuk. Az ugróiskola osztályainak megfelel?en a tortát beszámozzuk, és egy fél órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy a krém és a díszítés jól megszilárduljon.
Elkészítési id?: 1 óra.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|