|
Receptek » Kakasjava hideg kaprimártással | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Kakasjava hideg kaprimártással
Hozzávalók
A kakasherét megabáljuk. Sz?r?lapáttal levéb?l kiemelve lecsöpögtetjük, f?szeres olajban megforgatjuk, azután tepsibe rakjuk. Forró süt?ben addig sütjük, amíg leve elpárolog, és színe szép aranysárga lesz. Ha kih?lt, a következ? mártásba keverjük: 1 egész f?tt tojást és 4 f?tt tojás sárgáját áttörünk, majd 8-10 ev?kanál majonézzel, 1 hámozott, vízbe áztatott és kifacsart zsemlével krémesre keverjük. Ha túl s?r? lenne, egy kevés tejjel vagy kefirrel lágyíthatjuk. 1-2 ev?kanál apróra vágott kapribogyót, nehány csepp balzsamecetet, és 4-5 szál fölaprított metél?hagymát keverünk bele. Végül a kakasherét beleforgatjuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|