|
|
Kapros káposztaleves
Hozzávalók
60-70 dkg fejes káposzta 2 húsleveskocka 4 dkg zsír vagy 4 ev?kanál olaj 2 ev?kanál finomliszt 1 ev?kanál ketchup 2 dl tejföl fél mokkáskanál ?rölt bors fél csokor kapor egy kis cukor és ecet
A káposztát kitorzsázzuk, megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra metéljük. Fazékba szórjuk, és b? 1 liter vizet ráöntünk. A leveskockát belemorzsoljuk, fölforraljuk, kis lángon, lefödve puhára f?zzük. Közben a zsiradékból és a lisztb?l világos rántást készítünk, a t?zr?l lehúzva a ketchuppal ízesítjük. Ha kih?lt, a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük.
A káposzta levét ezzel s?rítjük-dúsítjuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral f?szerezzük. Ha kell, utánasózzuk, végül a cukorral és az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 269 kcal / 1125 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|