|
|
Húsos karalábéragu
Hozzávalók
1 közepes vöröshagyma 5 ev?kanál olaj 60 dkg darált sertéshús fél kiskanál só fél mokkáskanál ?rölt fekete bors félmaréknyi bazsalikomlevél 3 paradicsom 4 ev?kanál ketchup 4 zsenge karalábé 1 csokor petrezselyem
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre sütjük. A darált húst hozzáadjuk, kevergetve 5 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított bazsalikommal f?szerezzük. A kis kockákra vágott paradicsomot beledobjuk, a ketchuppal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ujjnyira ellepje. A karalábékat vékonyan meghámozzuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Lefödve, kis lángon kb. 12 perc alatt roppanósra pároljuk. Tálaláskor fölaprított metél?hagymával megszórjuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 515 kcal / 2153 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|