|
|
Egyszer? eperdzsem
Hozzávalók
1 kg eper fél citrom leve 1 csomag zselésít? bef?z?szer 90 dkg cukor
Az epret sz?r?kanálban, folyóvíz alatt óvatosan megmossuk, zöldjét lecsipkedjük, a szemeket félbevágjuk. Lábasban kevergetve a citrom levével együtt fölforraljuk. Így lesz az eperb?l - ami jóformán nem tartalmaz kocsonyásító anyagot - s?r? dzsem. 5 percig f?zzük, majd azon forrón fert?tlenített üvegekbe töltjük, csavaros tet?vel lezárjuk, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|