|
|
Rebarbarás eperdzsem
Hozzávalók
1 kg rebarbara 1 kg eper 2 csomag zselésít? bef?z?szer 1,5 kg cukor
A rebarbarát megtisztítjuk, egycentis darabokra vágjuk, és a megmosott, leszárazott, földarabolt eperrel együtt lábasban gyakran megkeverve felforraljuk. Néhány percig kevergetve f?zzük, majd a zselésít?szert beleszórjuk. (Citromlé nem kell bele, mert a rebarbara elég savanykás.) Végül a cukrot is hozzáadjuk, és tovább keverve még 5 percig forraljuk. Fert?tlenített üvegekbe töltjük, azon forrón csavaros tet?vel lezárjuk, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|