|
|
Rizzsel töltött csirkemell
Hozzávalók
12 dkg f?tt rizs diónyi vaj 1 fokhagymagerezd 3 ev?kanál friss sajt esetleg tehéntúró) 1 csokor petrezselyem só, ?rölt bors 1 kiskanál apróra vágott, friss tárkony 4 fél kicsontozott, leb?rözött csirkemell 4 vékony szelet nyers füstölt sonka 1 ev?kanál olaj 1 dl száraz fehérbor a díszítéshez: petrezselyem
A vajat serpeny?ben megolvasztjuk, és az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk benne. A f?tt rizst, a sajtot, a felaprított petrezselymet és a tárkonyt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellfiléket két fólia- vagy nejlonlap között kissé kiverjük. Mindegyikre egy-egy sonkaszeletet fektetünk, azokra sajtos rizst halmozunk, majd szorosan feltekerjük. Zsineggel átkötjük, széleit húst?vel is rögzíthetjük. A tekercseket az olajon körös-körül hirtelen megpirítjuk, majd egy kis tepsibe vagy t?zálló tálba egymás mellé rakjuk. A bort aláöntjük, és lefedve közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 30-35 percig sütjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 405 kcal / 1693 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|