|
|
Csicseris csiga
Hozzávalók
40 dkg csigatészta (másféle is lehet) só 2-3 gerezd fokhagyma 1 hegyes er?s paprika 4 ev?kanál olívaolaj 35-40 dkg f?tt csicseriborsó (konzervként is kapható) 1 mokkáskanál ?rölt bors a tetejére: 3-4 ev?kanál frissen reszelt parmezán
A csigatésztát lobogva forró, enyhén sós vízben kif?zzük, lesz?rve lecsöpögtetjük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a paprika csumáját kimetsszük, és vékony karikákra vágjuk. Az olívaolajban kevergetve mindkett?t megfonnyasztjuk, anélkül, hogy megpirítanánk. A lecsöpögtetett csicseriborsót hozzáadjuk, megforrósítjuk, végül a tésztát is beleforgatjuk. Kissé megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. Tálaláskor a parmezánnal meghintjük.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 652 kcal / 2726 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Zöldveltellini.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|