|
|
Bacchus körtéje
Hozzávalók
4 körtét meghámozunk, négybe vágjuk, magházát kivájjuk, és lefödve fél deci vízzel félpuhára pároljuk. 1-1 csapott kiskanál ?rölt fahéjjal és ánizzsal f?szerezzük, 2 ev?kanál mézet és fél deci édes fehérbort ráöntünk. 1 ev?kanál finom olajjal meglocsoljuk, majd hozzáadunk 2 deci forrásban lév? vizet. Kis lángon 8-10 percig pároljuk, végül levét 2 felvert tojássárgájával s?rítjük. Parányi reszelt szerecsendióval adjuk meg végs? zamatát. Azon forrón tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|