|
|
Halas-túrós vagdalt
Hozzávalók
1 kis doboz olajos hal (szardínia) 30 dkg tehéntúró 2 tojás 1 csokor petrezselyem kb. 5 dkg reszelt trappista sajt 3-4 ev?kanál finomliszt a sütéshez: 6-8 dkg margarin a díszítéshez: citrom
A halat - miután jól lecsöpögtettük - villával összetörjük, majd az elmorzsolt vagy szitán átpasszírozott túróval és a tojásokkal jól összegyúrjuk. A finomra vágott petrezselyemmel f?szerezzük, ha kell, megsózzuk. Annyi reszelt sajttal gyúrjuk össze, hogy jól formálható, kemény massza legyen bel?le. Megnedvesített kézzel lapos, féltenyérnyi pogácsákat alakítunk bel?le, majd a megforrósított margarinon mindkét oldalukat pirosasra sütjük. Citromkarikákkal díszítve, forrón tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 481 kcal / 2011 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|