Zöld leves sült húsgombócokkal
Hozzávalók
8 dkg zöld metélt (zöld szín? szélesmetélt)
só
1 vöröshagyma
30 dkg friss paraj
6 dkg vaj vagy margarin
25 dkg (mélyh?tött) zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1 csapott ev?kanál ételízesít? por
fél ?rölt fehér bors
1-1 dl tejföl és tejszín
2 tojássárgája
1 csokor petrezselyem
20 dkg darált húsból a hagyományos módon készített vagdalt massza
6 ev?kanál olaj
A tésztát enyhén sós, forrásban lév? vízben kif?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, falatnyi darabokra tépkedjük. A vajat lábasban fölolvasztjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta. A parajt és a zöldbabot fagyott állapotban beledobjuk, 2-3 percig pároljuk, a zúzott fokhagymával, az ételízesít?vel, a borssal f?szerezzük. B? 1 liter vízzel fölöntjük, fölforraljuk, majd kis lángon kb. 10 perc alatt puhára f?zzük. Az utolsó 1-2 percben a tésztát is hozzáadjuk, hogy átforrósodjon. A t?zr?l levéve a tejföllel és a tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A húsos masszából diónyi gombócokat formálunk, az olajban kisütjük. Tálaláskor a levesbe rakjuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 479 kcal / 2003 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|