|
|
Spárga mártásokkal
Hozzávalók
A spárgát minden mártáshoz ugyanúgy készítjük el?.. Vagyis személyenként kb. 50 dekát számítunk, amit megtisztítunk, pontosabban vékony küls? hártyáját lefejtjük, a szárak alját levágjuk. Ezután ötösével-hatosával kötegekbe rendezzük, össze is kötjük, majd enyhén sós, cukros, esetleg pár kanálka citromlével is ízesített, forrásban lév? vízben roppanósra f?zzük. A vékony levesspárgának meg a zöldspárgának 8-10 perc f?zés kell, míg a vastag szólóspárgának 12-15 perc. Ha kész, lecsöpögtetjük, és a kötöz?zsineget leszedjük róla. El?melegített tányérokra rakjuk (olvasztott vajjal fényezhetjük is) és valamilyen mártással nyakon öntjük.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|