|
|
Gyors sonkás pite
Hozzávalók
a tésztához: 20 dkg finomliszt 6 dkg margarin só a tészta nyújtásához: liszt a töltelékhez: 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 piros szín? zöldpaprika 1 ev?kanál olívaolaj 2-3 paradicsom 10 dkg maradék füstölt, f?tt sonka maroknyi kimagozott, fekete olívabogyó 3 tojás 3 ev?kanál tej
A tésztához valókat annyi hideg vízzel, amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkorával egy kb. 23 centi átmér?j? gyümölcspiteformát kibélelünk úgy, hogy 2 centi magas pereme is legyen. El?melegített süt?ben nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) 7-8 percig el?sütjük. Közben a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kis kockákra vágott paprikát a sonkával együtt az olajon megfuttatjuk. A félig sült tészta tetejére simítjuk. A paradicsomot felkockázzuk és az olajbogyóval együtt rászórjuk. Végül a tojásokat a tejjel simára verjük, megsózzuk és a töltelékre öntjük. A süt?be visszatoljuk, és még 25-30 percig sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 437 kcal / 1827 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|