Krumplis töpörty?s pogácsa
Hozzávalók
(kb. 30 darabhoz)
3,5 dkg éleszt?
kb. 1 dl langyos tej
csipetnyi cukor
2 közepes (20 dkg) héjában
f?tt burgonya
10 dkg töpörty?
1 tojássárgája, 2 dl tejföl
60 dkg liszt, 1 kiskanál só
a nyújtáshoz: liszt
a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj
a tészta lekenéséhez: 1 tojás
Az éleszt?t a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk. A f?tt, áttört burgonyával, az apróra vágott töpörty?vel, a tojássárgájával, a tejföllel meg a liszttel, megsózva összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen kb. 50 perc alatt megkelesztjük. Utána enyhén lisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagra lapítjuk, 5-6 centi átmér?j? kiszúróval kiszaggatjuk, majd kivajazott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 25 percig sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 116 kcal / 485 kJ.
Italajánlat: jéghideg sör.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|