|
|
Könny? diótorta
Hozzávalók
(12 szelethez) 1 készen kapható piskóta tortalap 20 dkg darált dió 2 dl tejföl 2 ev?kanál porcukor a díszítéshez: 10 szem felezett dióbél 10 szem magozott meggybef?tt
A tortalapot lapjában félbevágjuk, ha ?nyögvenyel?s? lenne, pár csepp tejjel megspriccelhetjük. A darált diót a tejföllel és a porcukorral összekeverjük, felét a tortalapra kenjük, majd a másik felét visszaillesztjük rá. A maradék töltelékkel a tetejét és az oldalát is befedjük. Egy órán át h?t?szekrényben dermesztjük. Tálalás el?tt tetejét a fél diószemekkel és az alaposan lecsepegtetett meggyszemekkel díszítjük. Nagyon finom, és közel sem olyan tömény, mint a vajjal készült krém.
Elkészítési id?: 20 perc + dermesztés.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|