|
|
Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók
(kb. 24 darabhoz) 1 dl tej 2,5 dkg éleszt? 50 dkg finomliszt 25 dkg margarin 50 dkg juhtúró 1 csapott ev?kanál só 1 tojás a tészta nyújtásához és megkenéséhez: liszt 1 tojás a tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin
A tejet meglangyosítjuk, az éleszt?t belemorzsoljuk, és fölfuttatjuk. Közben a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A szitán áttört juhtúrót belekeverjük, megsózzuk és a fölfuttatott éleszt?vel meg a tojással együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára h?t?szekrénybe tesszük. Másnap a tésztát enyhén belisztezett deszkán két és fél centi vastagra nyújtjuk, négy centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A lees? tésztát újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk. A pogácsákat kissé meghengergetjük, és kikent tepsire rakosgatjuk. Tetejüket fölvert tojással megkenjük, és késsel 1-2 helyen bevagdossuk, majd 30 percen át pihentetjük. Tetejét reszelt füstölt sajttal is megszórhatjuk. Ezután el?melegített süt?ben a közepesnél kicsit er?sebb lánggal (200 °C-on; légkeveréses süt?ben 180 °C-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési id?: 1 óra + a pihentetés.
Egy adag: 100 kcal / 418 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|