|
Receptek » Roston sült borsos pisztráng sült hagymával | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Roston sült borsos pisztráng sült hagymával
Hozzávalók
4 konyhakész pisztráng (egyenként kb. 25 dkg) só 1-1 mokkáskanál ?rölt bors és pirospaprika 12 dkg zsemlemorzsa 6 vöröshagyma a sütéshez: b?ven olaj
A pisztrángokat lepikkelyezzük, megmossuk és leszárogatjuk. Kívül-belül megsózzuk. A borsot meg a pirospaprikát a zsemlemorzsába forgatjuk, majd a halat meghempergetjük benne. Serpeny?be jó ujjnyi magasan olajat öntünk, közepesen megforrósítjuk, és a pisztrángot oldalanként kb. 4 percig sütjük benne, végül papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, gy?r?ire szedjük. A hal sütése után visszamaradó olajban 2-3 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük, végül papírszalvétára szedve a fölösleges olajat leitatjuk róla. Tálaláskor a sült pisztrángot a sült hagymával tálaljuk. Tejszínes kapormártás nagyszer?en kiegészíti az ízét.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 527 kcal / 2234 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|