|
|
Márványos csillagsaláta
Hozzávalók
4 kis csillagtök 1-2 savanykás nyári alma 1 csokor metél?hagyma 1 cikória vagy 15 dkg kínai kel 15 dkg márványsajt a mártáshoz: 1 kiskanál mustár 1,5 kiskanál citromlé 2 ev?kanál olívaolaj só, ?rölt bors 2 ev?kanál pirított napraforgómag
A kis csillagtököket félbevágjuk és belsejüket karalábévájóval kivájjuk. A tökfeleket és a bels?t 5 perc alatt sós vízben el?f?zzük. A mártáshoz valókat összekeverjük és jól megborsozzuk. Az almákat kicsumázzuk, héjastul felszeleteljük, kockákra aprítjuk és azonnal a mártásba keverjük. A cikóriát vagy a kínai kel fehér szárát vékony csíkokra vágjuk, a metél?hagymát fel-aprítjuk, és a feldarabolt sajttal együtt az almás mártásba keverjük. A csillagtökbels?t hozzáadva a salátát töktekn?kbe púpozva kínáljuk.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 283 kcal / 1183 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor Tokaji Hárslevel?.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|