Dupla gombaer?leves
Hozzávalók
(8 személyre)
1 arasznyi póréhagyma
2 kisebb petrezselyemgyökér
1 kg borjúszegy
só
1 kg barna csiperke
1 tojásfehérje
2-3 ev?kanál szójamártás
A póréhagymát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, földaraboljuk, majd a kettéhasított, zsírtalanított borjúszeggyel együtt fazékba rakjuk. 2,5 liter hideg vizet ráöntünk, nagy lángon fölforraljuk. Közben párszor megkeverjük, nehogy leragadjon, majd megsózzuk. Kis lángon, gyöngyöz? forralással 2,5 órán át f?zzük, ezután lesz?rjük. A gombát megtisztítjuk, majd 8 szép szemet félreteszünk bel?le, a többit ledaráljuk. A tojásfehérjét félig felverjük, a gombát hozzáadjuk, majd továbbra is habver?vel keverve az alaplevet ráöntjük. Nagy lángon kevergetve fölforraljuk, majd kis lángon 20 percig f?zzük. Végül tiszta konyharuhán vagy gézen átsz?rjük, a szójamártással ízesítjük, ha kell, utánasózzuk. Minden levesescsészébe egy vékonyan fölszeletelt gombát rakunk, majd a forró levest rámerjük.
Elkészítési id?: 3 óra.
Egy adag: 20 kcal / 84 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|