|
|
Kókuszos halfalatok
Hozzávalók
50 dkg szálka és b?r nélküli halfilé (például fogas, harcsa) kb. 10 dkg kókuszreszelék kb. 10 dkg natúr (sózatlan) földimogyoró 1 tojás 1 ev?kanál szójamártás csipetnyi só 4 ev?kanál étkezési kukoricakeményít? a mártáshoz: 20-25 dkg konzerv ?szibarack levével együtt 2 ev?kanál ketchup 1 ev?kanál szójamártás 1 ev?kanál vörösborecet 1-2 kiskanál étkezési kukoricakeményít? a sütéshez: b? olaj
A halat kb. 1,5 centis kockákra vágjuk, félretesszük. A kókuszreszeléket a mogyoróval együtt robotgéppel vagy merül?mixerrel ?megdaráljuk?. A tojást a szójamártással és a sóval ízesítve kissé felverjük. A halkockákat el?ször a keményít?be, majd a szójás tojásba, azután pedig
a mogyorós kókuszba forgatjuk. Letakarva, kb. 20 percre h?t?szekrénybe tesszük. A mártáshoz a konzerv- barackot a levével és a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk. Kis lábasba sz?rjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. A halat közepesen forró olajban - egyszerre persze csak párat - 4-5 perc alatt megsütjük. Papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a mártással körülöntjük.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 479 kcal / 2003 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|