|
|
Kétsz?l? saláta
Hozzávalók
(2 személyre) 50 dkg sz?l? (ha lehet, mag nélküli fajta) 12-12 dkg kaliforniai (aranyszín?) mazsola és hagyományos mazsola fél citrom reszelt héja és leve 2 ev?kanál vékony lapocskákra vágott mandula vagy mogyoró néhány levélke citromf?
A sz?l?t megmossuk, leszárogatjuk, leszemezzük, egyharmadát összezúzzuk, átsz?rjük. A többit egyenként félbevágjuk (ha volna benne mag, kikaparjuk). A kétféle mazsolát forró vízben megmossuk, papírtörl?re szedve leszárogatjuk. A citrom héját és levét a sz?l?lével meg 4-5 ev?kanál vízzel összekeverjük, majd a fél szemeket és a mazsolát is beleforgatjuk. 2-3 órára beh?tjük, hogy egy kicsit összeérjen. Tálaláskor aranyszín?re pirított mandulával meghintjük, és citromf? levélkékkel díszítjük.
Elkészítési id?: 10 perc + érlelés.
Egy adag: 342 kcal / 1430 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|