|
|
Sonkás burgonyafelfújt
Hozzávalók
50 dkg burgonya 4 tojás 1 dl tejföl 5-10 dkg f?tt füstölt hús só a forma kikenéséhez: zsír és zsemlemorzsa
A burgonyát héjában megf?zzük, megtisztítjuk, majd áttörjük. A tojások sárgájával, a tejföllel, az apróra vágott f?tt füstölt hússal elkeverjük, és ha kell, megsózzuk. Végül a habbá vert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk. Kizsírozott, morzsával megszórt t?zálló tálba vagy formába töltjük, és forró süt?ben (kb. 200 ?C) 5 percig er?s, majd takaréklánggal (kb. 150 ?C) kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 348 kcal / 1460 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|