|
Receptek » Burgonyareszli sült szalonnával | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Burgonyareszli sült szalonnával
Hozzávalók
80 dkg burgonya 2 ev?kanál finomliszt 1 tojás só kb. 20 dkg füstölt szalonna vékonyra fölszeletelve a tálaláshoz: feketeribiszke- vagy áfonyalekvár sárgarépa
A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a liszttel, a tojással és egy kevés sóval összekeverjük. A szalonnát serpeny?ben, közepes lángon ropogósra sütjük, lecsöpögtetve félrerakjuk. A burgonyamasszát a visszamaradó zsírban, több részletben megsütjük. A szalonnával együtt azonnal tányérokra rakjuk. Külön tálkákban feketeribiszke- vagy áfonya-lekvárt és reszelt sárgarépát kínálunk hozzá.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 580 kcal / 2423 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|