|
|
Egyszer? rakott burgonya
Hozzávalók
1 kg burgonya 3 ev?kanál zsemlemorzsa 6 f?tt tojás só 10 dkg vaj, margarin vagy 6 ev?kanál olaj 2 dl tejföl 2 dl joghurt a tál kikenéséhez: vaj vagy margarin
A burgonyát héjában megf?zzük, meghámozzuk, és 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Egy zománcozott tepsit vagy mély t?zálló tálat zsiradékkal kikenünk, 2 ev?kanál zsemlemorzsával megszórjuk, és egy réteg burgonyát belefektetünk. Egy sor karikákra vágott f?tt tojással befedjük, megsózzuk, olvasztott vajjal vagy olajjal meglocsoljuk, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére burgonya kerüljön. Ezt is megsózzuk, a tejföl meg a joghurt keverékével és a maradék zsiradékkal meglocsoljuk. A maradék zsemlemorzsával megszórjuk és el?melegített, forró süt?be tolva, ropogós-pirosra sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 700 kcal / 2940 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|