Tejszínes pulykaragu burgonyafészekben

Hozzávalók

60 dkg pulykamellfilé
7 dkg vaj
só, ?rölt bors
1 kiskanál finomliszt
3 dl tejszín
a burgonyafészekhez:
kb. 70 dkg burgonya, só
3 tojássárgája
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió és ?rölt fekete bors
a tetejére:
1 csokor petrezselyem

      A húst egycentis kockákra vágjuk, és 5 deka olvasztott vajon, 4-5 perc alatt kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a liszttel meghintjük. Épp csak 1 percig pirítjuk, azután a tejszínnel fölöntjük, és tovább kevergetve 2-3 perc alatt s?r?re f?zzük. A burgonyát alapos mosás után héjában, sós vízben puhára f?zzük, lesz?rjük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük, majd ha kih?lt, a tojások sárgájával meg a f?szerekkel habosra keverjük. Egy nagyobb, alacsony perem? tortakarikát kivajazunk, és a burgonyamasszát csillagcsöves habzsákból a szélén körben felnyomjuk. A pulykaragut ebbe a ?fészekbe? töltjük, fölaprított petrezselyemmel meghintjük, végül forró süt?ben kb. 10 percig sütjük, amíg a burgonyamassza szép arany színt kap, és a hús is átforrósodik.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 766 kcal / 3202 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség